Tel: +36-70-633-4478  (H,GB,D)

Drakula terápia eredmények

- Hogyan, és mitől lett ilyen sikeres az esztétikában, a "Drakula terápia" miként működik ez a kezelés?

A dúsított plazmát az Ön saját véréből nyerjük ki centrifugálással. A vénás vért egy speciális kémcsőbe juttatjuk, mely alkalmas az emberi vérből a lehető legnagyobb mennyiségű plazma kinyerésére. A kémcsőben található egy  ún. szeparátor anyag, melynek a funkciója a véralvadás megakadályozása és a vörösvértestek elválasztása a centrifugálás során. Szinte minden PRP csőben van egy folyékony oldat is, mely a vérben található növekedési faktorok lehető legnagyobb arányú plazmába kiválását segíti elő. Minden gyártónak megvan a maga "speciális - titkos" folyékony oldata, ez általában egy pontosan meghatározható biztonságos kémiai vegyület különböző koncentrációkban adagolva. Az általunk alkalmazott és forgalmazott PRP terápiás kémcsövek fejlesztése 2007-ben kezdődött. Mára a gyártónk kínálatában megtalálhatóak a funkcióiban különböző típusú kémcsövek - külön a bőr- és szöveti kezelésekhez, külön az ízületi kezelésekhez, valamint külön a hajgyógyászati alkalmazásokhoz. 2007-óta több típusú és gyártmányú plazma-szeparációs csövet is kipróbáltunk és teszteltünk míg végül a gyártóval történt "finomhangolást" követően döntöttünk a jelenleg alkalmazott kémiai vegyületek mellett. Ugyan laboratóriumi mérési teszteket még nem végeztünk, de a gyakorlati tapasztalatok és eredményeink a növekedési faktorok nagyon-nagyon magas számára utalnak.

- Mik azok a "növekedési faktorok"?

Növekedési faktoroknak nevezzük a természetben előforduló olyan anyagokat, melyek a sejtek élettani funkcióit, a sejtnövekedést, a proliferációt azaz sejtszaporodást, a gyógyulást és a sejtdifferenciálódást, azaz a sejtek specializálódását pozitívan befolyásolják. A növekedési faktorok tehát számos fontos sejtműködést képesek szabályozni a szervezetünkben.

A növekedési faktorok úgynevezett jelzőként kapcsolódnak be a sejtek élettani folymataiba, a sejtfelszínhez kapcsolódva elősegítik az adott sejtek, sejtcsoportok és szerkezetek látványos változását.
 

 
A saját vérplazmában megtalálható és kinyerhető növekedési faktorokkal feldúsított plazma megfelelő mélységben és mennyiségben bejuttatva képes aktíválni a bőr szerkezeti elemeinek újjáépülését, a fibroblaszt képződést és a szöveti oxigén szállítást, valamint a véredények, azaz kapillárisok áteresztőképességét, pozitív hatással van a szöveti anyagcsere folyamatokra.
 

 
A saját vérből egylépcsős centrifugálással és kémiai reakcióval egybekötött - ily módon feldúsított kinyert plazma a számos egyéb hasznos összetevő mellett nagy arányban tartalmazza az alábbi növekedési faktorokat:
 
- vérlemezke eredtű növekedési faktor (PDGF)  
A sejtek növekedését és osztódását szabályozó növekedési faktor. Különös jelentősége van a vérerek szerkezetének kialakításban, és a véredények stabilitásának biztosításában. A PDGF növekedési faktor nélkülözhetetlen a fibroblaszt (kötőszöveti) sejtek sebgyógyító tevékenységéhez és jelentős szerepet tölt be a simaizomsejtek szaporodásában.   
 
- inzulin szerű növekedési faktor (IGF-1)
Az egész emberi élet során a májban termelődő endokrin hormon, mely elősegíti a szervezetben található szinte minden sejt növekedési és anyagcsere funkcióit. Különösen hatásos a harántcsíkolt izomzat, porc, csont, máj, vese, idegek, bőr, vérképző sejtek esetén.
- transzformáló növekedési faktor- B (TGF-B) 
Egy olyan rendkívül fontos protein, mely a sejtszaporulatot, az osztódást és egyéb funkciókat segíti elő a legtöbb szöveti sejt esetén az emberi testben. Az évek előrehaladtával ebből a rendkívül fontos cytokin szerkezetből egyre kevesebbet állít elő a szervezetünk, noha legfontosabb feladatai közé tartoznak a sejtfal immunvédelme, a sejtpopulációk öregedésnek szabályozása.
   
- epidermális növekedési faktorok (EGF)
1986-ban NOBEL díjjal jutalmazták az EGF típusú növekedési faktorok felfedezését. Az EGF faktorok szabályozzák a sejtszaporodást, a differenciálódást és a sejtek túlélését. Jelentősége abban áll, hogy a bőrsejtek sejtfelszínéhez kötődve  elősegíti a humán bőrsejtek növekedési ciklusainak rövidülését, ezáltal jelentősen felgyorsítja a regenerálódást.

A biotechnológia fejlődésével párhuzamosan az EGF növekedési faktorok már félszintetikus úton is előállíthatóak, ezért szükség esetén / igény esetén a kapott plazmát tovább dúsíthatjuk természetes alapú Humán Oligopeptid-1 EGF növekedési faktorokkal, orvosi minőségű hyaluronsavval, pigmentáció gátlókkal, vitaminokkal, stb... 

Az extra EGF-készítménnyel dúsított plazma bőrre gyakorolt jótékony hatásai: 
 
- bőrfiatalító hatás: segít a bőr őssejtjeinek a tápanyagokkal történő ellátásában, gyorsítja a sejtek anyagcseréjét, felgyorsítja a bőr sejtjeinek normális osztódási funkcióit, és serkenti a hialuronsav és glikoproteinek szintézisét. 
- sejt- és szövetregeneráló hatású: elősegíti a bőrfelszíni és nyálkahártyákon keletkező sebgyógyulási folyamatokat, csökkenti a hegek kontraktúráit, meggátolja a bőrsejtek abnormális szaporodását.
- bőrpigmentációt fékező hatás: elősegíti az új bőrsejtek növekedését, amelyek az UV sugárzás hatására sérült sejtek helyére lépnek.
 
Fentiekből kitűnik, hogy a sikeres és eredményes Drakula-terápia lényege - a szervezetben megtalálható szinte minden nélkülözhetetlen javító molekulát és szükség szerint az egyéb hasznos segédanyagokat egy zónában pontos mennyiségben és pontos szöveti mélységben beadjuk, így a kezelt terület szerkezete és megjelenése köszönhetően a javítómolekulák dúsulásának nagyon rövid időn belül ismét a "régi fényében" tündökölhet.

A Drakula terápia sikere tehát leginkább az alábbiaktól függ:

  • az alkalmazott PRP csövek gyártási technológiájától és minőségétől
  • az Öntől kinyert vérplazma minőségétől (mely kezelés előtti tanácsainkat betartva jelentősen javítható)
  • az esetlegesen alkalmazott kiegészítő kezelőanyagok minőségétől
  • a szakember által meghatározott helyes rétegmélységektől
  • a szakember által meghatározott anyagmennyiségek helyes elosztástól
  • az Ön életmódjától, táplálkozási, napozási és egyéb káros szenvedélyeitől (minden kezelésünk eredménye kifogástalan, ám a káros szenvedélyek elkerülésével az elért eredményeink akár több évig is eltarthatnak

Tapasztalataink szerint a Drakula terápia megfelelően kombinált alkalmazásával az arcon villámgyors, bámulatos, látványos - és ami talán leglényegesebb, hogy tartós eredményeket érhetünk el. Árainkat úgy alakítottuk ki, hogy a lehető legszélesebb rétegek számára nyújtsunk megelégedettséget biztosító látványos kezeléseket, mert így munkánk eredményét nap mint nap sokan láthatják és gyönyörködhetnek benne.

Maradt még kérdése? Szívesen válaszolunk!

Az alábbi rovatokat töltse ki, és küldje el, visszahívjuk amint időnk engedi - vagy felhívhat bennünket a 06 70 633 4478 telefonszámon munkaidőben.


Személyes ARC konzultációs időpontot szeretnék

Az Ön neve :(*)
Kérem írja ide a nevét

Telefonszáma:(*)

E-mail(*)
Biztosan JÓ ez az email cím?

Mely kezelés(ek) iránt érdeklődik?

A képen látható számok:(*)
A képen látható számok:
újat kérekBiztosan jó?


Kik vagyunk?

Modern kezeléseinkkel a szépséget, az arc- és test esztétikus megjelenését, harmóniáját állítjuk helyre. Szakértőink több éves nemzetközi tapasztalata, gyakorlata mellett világszínvonalú lézeres- és esztétikai felszereléseink biztosítják vendégeink elégedettségét. Szakmailag és emberileg egyaránt elkötelezettek vagyunk vendégeink felé, akik szívesen ajánlanak bennünket.

Térkép

Nyitvatartásunk

Hétfő
8.30 - 19.30
Kedd
Tel. mbsz.
Szerda
8.30 - 19.30
Csütörtök
8.00 - 19.00
Péntek
8.30 - 19.00
Szombat
Tel. mbsz.
Vasárnap
ZÁRVA

Képek rólunk