Tel: +36-70-633-4478  (H,GB,D)

Esztétikai arcfiatalító kezelések

 

Az utóbbi években számottevően megnőtt a bőröregedés fékezésére irányuló, minimális sebészi beavatkozással járó terápiás kezelések száma. Legalább 3 típusú beavatkozás-csoport különböztethető meg: az elsősorban fizio-kémiai hatású eljárások- mint pl. a kémiai peelingek és feltöltők - , a farmakológiai módszerek, mint pl. a botulinumtoxin-befecskendezéses eljárások, valamint a fizikai eszközök, mint a lézeres vagy egyéb célzott hőterápiás pl. HIFU kezelések.

Kémiai hámlasztás

Az esztétikai bőrgyógyászati terápiák között a legrégebbi a kémiai hámlasztás. Ennek célja legtöbbször a bőr simábbá tétele és megfiatalítása. A legismertebb eljárás alighanem a karboxil- és alkohol-molekulából álló hidroxikarbonsavak alkalmazása. Példaként említhető a glikolsav, a citromsav, a tejsav és a szalicilsav. A savak koncentrációját elsősorban a kívánt hatás mélység szabja meg. Míg a felületi peelingek a szaruréteg eltávolítására szolgálnak, közepesen mélyre vagy mélyre ható peelingek az epidermiszt vagy a dermisz felső rétegét dolgozzák meg. A sav behatolása nyomán a megcélzott bőrréteg előbb leválik, majd megújul, ami egyben megfiatalodást is jelent. Közvetett módon a felületi peelingeknek is lehet a bőrt megfiatalító hatásuk.

Térhálósodó és aktív Hyaluronsav injektálások

Manapság kétség kívül a térhálósodó hyaluronsav feltöltő anyagként való befecskendezése jelenti az egyik legelterjedtebb esztétikai eljárást. Általában keresztkapcsolás útján stabilizált hyaluronsav-molekulákat vetnek be, főleg mélyebb ráncok és barázdák, pl. orr-ajak-barázdák, az orcán kialakult hosszanti irányú mély árkok és felső ajak-kontúr kezelésére. A hyaluronsav vélhetően azért olyan népszerű Európában, mert a felhasznált anyagokat jól viseli az emberi szervezet.

Az eljárás során a különféle töménységű feltöltő anyagokat a bőr különböző rétegébe fecskendezzük, s ennek következtében a mély ráncok, mélyedések azonnal kiemelkednek. Mivel a megereszkedett bőr a fiatalkori helyére kerül vissza, így lényegesen természetesebb megjelenést kölcsönözhet, mint a sebészeti beavatkozások. Kiválóan alkalmas az úgynevezett statikus (a bőr és a kötőszövet térfogatának csökkenése okozta) ráncok kezelésére.  Az eredmény szinte azonnal látható és legalább 4-6 hónaptól akár több éven át is tarthat.

A feltöltő funkció mellett mi bőrfiatalítási céllal felületi mikro-injekciókat is alkalmazunk, mert a kötőszöveti fibroblasztokra kifejtett mechanikai behatás következtében a kollagén-termelődést is serkentjük a feltöltési hatás mellett. Az alábbi képre kattintva részletesebben is olvashat Max-In típusú Drakula terápiás eljárásunkról.

B0tulinumt0xin

Ugyancsak igen elterjedt módszer a B0tulinumt0xin használata. Hagyományosan legfőbb esztétikai indikációja az úgynevezett dinamikus ráncok kezelése, amelynek során a felborult mimikai izmok állítják helyre. A legjobb eredményt az arc felső harmadának –szem,szem környéke és a homlok-kezelésénél lehet elérni. A szemöldököt például néhány milliméterrel meg lehet emelni, így a páciens tekintete fiatalosabb lesz. Az idegméreg  hatásmechanizmusáról érdemes elmondani, hogy amikor pl. nevetni akarunk, a központi idegrendszer egy jelet küld az izomhoz vezető idegen keresztül. Ezt a jelet az izom érzékeli és összehúzódik. Ha ez a jel nagyon aktív, akkor az izom kórosan sokszor összehúzódik és felette a bőr hamarabb ráncosodik, mint egyéb helyeken. Tehát felborul az arc mimikai izmainak egyensúlya. Amikor b0t0x0t injeckcióznak az izomba, az izom nem tudja venni az idegrendszer által küldött jelet, így nyugalomban marad.

Tehát a bénító hatású szer  funkciója végeredményben a jeltovábbítás megakadályozása. Íaz egyes mimikai izmok anatómiájának és funkciójának ismeretében a kezelés eredménye igen jól megjósolható. Nagyon fontos tudni, hogy az ilyen kezelések nagyon komoly szaktudást igényelnek. A szájzug ráncainak kezeléséhez például nemcsak nagy szakismeret kell, de azt is meg kell tudni állapítani, hogy az adott páciens egyáltalán alkalmas-e egy ilyen beavatkozásra. Előfordul, hogy a b0-toxint a hyaluronsavval együtt is használják, például akkor ha a páciensnek nagyon mély mimikai ráncai vannak, amelyek akkor is látszanak, amikor a mimikai izmok nyugalmi állapotban vannak. MI az arcba nem fecskendezünk ilyen elektrokémiai jeltovábbítást blokkoló vegyületeket - ezeket kizárólag a hónalji izzadás aktív gátlására vetjük be.

HIFU kezelések

A HIFU kezelések célja az arc mélyrétegű tartószerkezetének célzott hőterápiája, melynek során az izom-fedőrétegét és plusz 2 rétegben a szöveteket célzott hőleadásokkal késztetjük összehúzódásra. Az így összehúzódott szövetek tartást biztosítanak az arcot alkotó izomcsoportoknak visszaállítva az arc karakterét. A HIFU kezelés lehet látványos eredményű, legtöbb esetben sajnos az eljárás magas önköltsége miatt a kezelő személyzet nem szerzett kellő gyakorlatot a kezelésre megfelelő vendégek kiválasztásában. (Magyarul: olyan páciensnek is bátran ajánlják a HIFU kezelést aki pl. bőrpigmentációs panaszai miatt tűnik idősebbnek, mint a vele egyidősek) HIFU kezelést elsősorban a jó bőrminőséggel - ám petyhüdtebb arc karakterrel és még javítható izomtónussal rendelkező vendégnek érdemes ajánlani. Vendégként keresse azokat a helyeket ahol valóban TAPASZTALT, referenciákkal bíró esztétikai szakember konzultálja Önt, ő maga vagy közvetlen kollégája fogja kezelni, kérjen minden esetben saját referencia felvételeket, ahol a korábbi vendégek elért eredményeit tekintheti meg előtte - utána felvételeken, és ha a kezeléshez nem adnak automatikusan - akkor is kérjen bátran garanciát, hiszen az Ön által megkeresett anyagi befektetésről van szó. Szépségcentrumunkban a legkiválóbb minőségű, biztonságos UTIMS A1 HIFU technológiát alkalmazzuk az arc és arcbőr minőségének villámgyors helyreállításához. Természetesen e kezelésünk is elérhető kombinált akciókban. Olvasson bővebben a csúcsminőségű HIFU kezeléseinkről az alábbi képre kattintva, bármely további felmerülő kérésére szívesen válaszol esztétikai szakemberünk!

Lézeres kezelések

Az esztétikai centrumunkban nagyon komoly szerepet játszanak a lézeres kezelések, melyekkel egy sor esztétikai bőrprobléma orvosolható. Az eljárások különböző elveken alapulnak. Első helyen említendő a szelektív fototermolízis, amelynél a bőr megcélzott szerkezete olyan erősen abszorbálja (nyeli el) a lézerfényt, hogy az nyomban meg is semmisül. Példa erre az erek kezelése. Egy további alkalmazási elv a szövet koagulációja, amelynek során a lézer infravörös fényt ad ki, és az ennek nyomán keletkező hő elpusztítja a megcélzott réteget. A harmadik elv az evaporáció, amelynél az infravörös sugárzást úgy alkalmazzák, hogy a keletkező energiát a víz elnyeli és az elpárolgással a megcélzott bőrrészek leválnak. Ezt az elvet hagyományosan az úgynevezett „ Skin resurfacing” (az arcbőr „újra-generálására" irányuló) kezelés keretében alkalmazzuk bőrfiatalításra.


Személyes ARC konzultációs időpontot szeretnék

Az Ön neve :(*)
Kérem írja ide a nevét

Telefonszáma:(*)

E-mail(*)
Biztosan JÓ ez az email cím?

Mely kezelés(ek) iránt érdeklődik?

A képen látható számok:(*)
A képen látható számok:
újat kérekBiztosan jó?


Kik vagyunk?

Modern kezeléseinkkel a szépséget, az arc- és test esztétikus megjelenését, harmóniáját állítjuk helyre. Szakértőink több éves nemzetközi tapasztalata, gyakorlata mellett világszínvonalú lézeres- és esztétikai felszereléseink biztosítják vendégeink elégedettségét. Szakmailag és emberileg egyaránt elkötelezettek vagyunk vendégeink felé, akik szívesen ajánlanak bennünket.

Térkép

Nyitvatartásunk

Hétfő
8.30 - 19.30
Kedd
Tel. mbsz.
Szerda
8.30 - 19.30
Csütörtök
8.00 - 19.00
Péntek
8.30 - 19.00
Szombat
Tel. mbsz.
Vasárnap
ZÁRVA

Képek rólunk