Tel: +36-70-633-4478  (H,GB,D)

Bőrfiatalítás lézerrel

Az esztétikai bőrkezelés egyik célja a bőröregedés klinikai-esztétikai jegyeinek mérséklése. Elsősorban akkor kerül előtérbe, ha külsődleges okokra visszavezethető bőr öregedési problémákat kell megoldani, mint például az arc, dekoltázs és kézfej bőrének erős UV-sugárzás okozta elváltozásai. A következő, gyakran jól látható és zavaró elváltozások talán a legjellemzőbbek:

Bőrfelület és textúra

A fontos jelek egyike a mélyülő és szélesedő barázdák, amelyek egyrészt a barázda alatti kötőszövet tömegének csökkentésére vezethető vissza, de a mimikai aktivitás is mélyítheti. Ugyanakkor megvastagodása is hangsúlyosabbá teszi a ráncokat. Ez elsősorban az úgynevezett aktinikus elasztózis esetben fordul elő. Az aktinikus elasztózis a bőrnek az UV-sugárzása vagy akár a dohányzás által kiváltott megvastagodását jelenti. (az elasztózis a bőr és a bőr alatti kötőszövet rostjainak rugalmatlanná válása)

Egyik példája az úgynevezett tengerészbőr.

Az ilyen elváltozásokat hipertropikus bőröregedésnek nevezik. Elsősorban erősebben pigmentált bőrű egyéneknél találkozhatunk vele. A kevésbé festékezett bőrtípusok inkább elvékonyodásra hajlamosak. Ilyenkor a bőröregedés egy atropikus formájáról beszélünk. Érdekes módon hasonló a helyzet a legsötétebb V.és Vl.- bőrtípusok esetében, ilyen bőrnél csak nagyon ritkán fordul elő az aktinikus elasztózis. A bőrfelszín textúrája más okok miatt megváltozhat, például amikor, szarusodási zavarok lépnek, mai annak a következménye lehet, hogy mérséklődik a szarusejtek elhalása. Az átlagosnál nagyobb faggyúmirigyek is befolyásolják a textúrát, mert miattuk mélyebbnek tűnnek a barázdák.

Rugalmasság és volumen

A bőröregedés egy további tipikus jele a bőr rugalmasságának és fesszeségének csökkenése. Ez különösképpen az úgynevezett „sagging” esetén látható ( a sagging angolul megereszkedést jelent) , vagyis amikor a bőr pl:  az orca vagy a szemhéj táján megereszkedik, löttyedt lesz. Tipikus az orr-ajak- barázda hangsúlyozássá válása, aminek az okai egyrészt a kötő-és zsírszöveti csökkenése, másrészt a zsírszövet elmozdulása.

Bőrszín

Közismerten a bőr színe is ki van téve a kortól függő változásoknak. A bőr színét meghatározó tényezők közé tartozik a melanin a bőr-festék, a bőrben futó erek vörös vértesteinek hemobloginja, valamint a kollagén. A fiatal bőr jellemzően nagyon egyenletes szinezettségű, akkor is amikor például testi megterhelés esetén megnő a vérnyomás, vagy amikor fokozott az UV-kitettség következtében fokozódik a pigmentálódás.

A bőrszín korfüggő változásai a következők:

  • szabálytalan és jelentősen növekvő pigmentálódás
  • pontokban jelentkező hiperpigmmentálódás
  • foltos pirosodás
  • a bőr besárgulása
  • mattnak ható bőrszín

A szabálytalan pigmentálódás a pigmentsejtek aktivitásának megváltozására utal. A pirosodás elsősorban- pl: UV-sugarak által okozott- érkárosodásokra vezethető vissza. A bőr "besárgulása" a kötőszövet-fehérjék, cukormolekulás felgyülemlése okozta változásaival  függhet össze. Amikor a bőr kollagénszerkezete meggyengül fokozottan szabálytalanná válik a bőrfelszín.


Személyes ARC konzultációs időpontot szeretnék

Az Ön neve :(*)
Kérem írja ide a nevét

Telefonszáma:(*)

E-mail(*)
Biztosan JÓ ez az email cím?

Mely kezelés(ek) iránt érdeklődik?

A képen látható számok:(*)
A képen látható számok:
újat kérekBiztosan jó?


 

Kik vagyunk?

Modern kezeléseinkkel a szépséget, az arc- és test esztétikus megjelenését, harmóniáját állítjuk helyre. Szakértőink több éves nemzetközi tapasztalata, gyakorlata mellett világszínvonalú lézeres- és esztétikai felszereléseink biztosítják vendégeink elégedettségét. Szakmailag és emberileg egyaránt elkötelezettek vagyunk vendégeink felé, akik szívesen ajánlanak bennünket.

Térkép

Nyitvatartásunk

Hétfő
8.30 - 19.30
Kedd
Tel. mbsz.
Szerda
8.30 - 19.30
Csütörtök
8.00 - 19.00
Péntek
8.30 - 19.00
Szombat
Tel. mbsz.
Vasárnap
ZÁRVA

Képek rólunk