Tel: +36-70-633-4478  (H,GB,D)

Aknés bőr kezelése

Tapasztalatból tudjuk, ha a fokozott faggyútermeléssel bíró bőrtípusokat nem kezelteti és ápolja rendszeresen, illetve nem megfelelően kezeli, rajtuk aknék, köznapi nyelven pattanások keletkeznek. A corinebaktériumok hatására a faggyúban a normálisnál nagyobb mennyiségű, vízben oldódó szabad zsírsav halmozódik fel, amely – ha a faggyúmirigyek fala megreped – az irhába kerül, gyulladást kelt. A gyulladás a szervezet természetes védekezési és védelmi reakciója a káros hatások ellen. A gyulladás kialakulása reflexpályán keresztül valósul meg. A gyulladáskeltő hatású, vízben oldódó szabad zsírsavak, amelyek az irhába kerülnek, vegyi ingerként hatnak. A vegyi ingerekre a szervezet válaszol, a vegetatív idegrendszer és a belső elválasztású mirigyek, főleg a mellékvesekéreg segítségével. Hatásukra az érfalak áteresztőképessége megváltozik, mert a gyulladáskeltő anyagok környékén hisztamin, illetve acetil-kolin szabadul fel, amelyek előidézik az érfalak tágulását, illetve azok átjárhatóságát.

A területen vérbőség alakul ki, amelyet a vérsavó kiáramlását jelző duzzanat is kísér. A szövetekbe olyan anyagok kerülnek, amelyek normál körülmények között nincsenek jelen, hatásukra a kötőszövet sejtjei és rostjai eltávolodnak egymástól. A szövet tömege megnagyobbodik. A változás hat az idegvégződésekre is, amely enyhébb vagy erősebb fájdalmat okoz. A gyulladást mindig fokozott oxidációs folyamatok kísérik, amelyek hatására a bőrfelület melegebbé válik, mint egészséges környezete. A vérsavóval együtt fehérvérsejtek is kilépnek a vérpályáról, valamint a fibrinogén és a trombin is egyesül, amelynek eredménye a fibrinszálak kicsapódása a gyulladás környékén. A fibrinszálak védik és elhatárolják a környező ép szöveteket, lokalizálják a gyulladást.

 

Az aknés bőrök csoportosítása

Az aknékat kezelhetőségük szerint osztályozzuk:

 • kozmetikus által kezelhetők (a kozmetikus által kezelhető aknékat fiatalkori aknéknak  nevezzük.)   - kezelési lehetőségekről a képre kattintva olvashat bővebben

 

• kozmetikus által nem kezelhetők Amennyiben fenti képnél több területen vagy összefüggően tapasztal gyulladásokat, forduljon hozzánk bizalommal. 06-70-200-6606

A fiatalkori aknék a pubertásban jelennek meg a bőrön. Megjelenésük oka legtöbbször a szervezetben fellépő hormonegyensúly felborulása.  Bennük a gyulladás enyhe lefolyású, legtöbbször a hám-irharéteg határán megy végbe. Gyorsabban, maradandó nyomok hátrahagyása nélkül gyógyulnak. 

A miliáris akné - a homlokon, az állon jelenik meg számtalan apró gennyhólyag formájában, amelyek gyulladásos alapból emelkednek ki. Mély beszűrődést nem okoz, gyakran magától gyógyul, mert a hólyagok kiürülnek, majd tartalmuk beszárad. Az emberi élet 11. évétől gyakori.

A sebborhoeás akné - nem más, mint begyulladt komedó. Az aknék közepén a komedó feje jól megfigyelhető. Ha megtapintjuk, a bőrben egy kis göböt érzékelünk, amelyben a gyulladás nem terjed az irha mélyebb rétegeibe és a bőraljába. A sebborhoeás testtájakon fordul elő. A kései pubertáskorban gyakori, de a felnőttkor rendellenessége is lehet.

Személyes ARC konzultációs időpontot szeretnék

Az Ön neve :(*)
Kérem írja ide a nevét

Telefonszáma:(*)

E-mail(*)
Biztosan JÓ ez az email cím?

Mely kezelés(ek) iránt érdeklődik?

A képen látható számok:(*)
A képen látható számok:
újat kérekBiztosan jó?


Kik vagyunk?

Modern kezeléseinkkel a szépséget, az arc- és test esztétikus megjelenését, harmóniáját állítjuk helyre. Szakértőink több éves nemzetközi tapasztalata, gyakorlata mellett világszínvonalú lézeres- és esztétikai felszereléseink biztosítják vendégeink elégedettségét. Szakmailag és emberileg egyaránt elkötelezettek vagyunk vendégeink felé, akik szívesen ajánlanak bennünket.

Térkép

Nyitvatartásunk

Hétfő
8.30 - 19.30
Kedd
Tel. mbsz.
Szerda
8.30 - 19.30
Csütörtök
8.00 - 19.00
Péntek
8.30 - 19.00
Szombat
Tel. mbsz.
Vasárnap
ZÁRVA

Képek rólunk