Tel: +36-70-633-4478  (H,GB,D)

Hajszálerek seprűvénák lézeres eltűntetése

Zavaró esztétikai problémákat a lábakon? Cellulit kezeléseket esztétikai centrumunkban kiváló eredményekkel valósítunk meg - immár több mint 18 éve, a hajszálerek és seprűvénák lézeres eltűntetetését 2007 óta végezzük az őszi téli és tavaszi szezonban. Olvasson bátran róla, hogyan alakulnak ki és milyen módon szabadítjuk meg Önt is nem kívánt értágulataitól:

Mi okozza a seprűvénákat vagy hajszálereket?

Genetikai hajlam, alkat, testsúly, hormonháztartás, keringési problémák, rendszeres vagy otthoni szakszerűtlen gyantázás - ezek mind hozzájárulnak a kellemetlen seprűvénák kialakulásához a comb és a lábszár felületén. A hajszálér tágulat a visszérpromlémák enyhébb fajtája inkább kellemetlen, mint veszélyes, viszont jó hír hogy megjelenésüket követően lehet mit kezdeni eltűntetésük érdekében.

A lábunkban két rétegű vénás hálózat húzódik: a vénás erek zömét az izomba ágyazott ún. mély vénák teszik ki, és alig egytizedük, a felületes vénák futnak közvetlenül a bőr alatt. Normális esetben a visszerekben lévő vérmennyiség a szív felé áramlik ereinkben, azok gravitáció hatására történő vissza áramlását apró záróbillentyűk gátolják. Ha az érfalak vagy ezek a billentyűk meggyengülnek és elégtelenül végzik a dolgukat, akkor a vér egy része lelassul, vagy visszafelé áramlik a rendszerben, a visszerekben pedig vér pangás alakul ki, hidrosztatikus túlnyomást okozva a vékony erek falán. Ennek jól látható jeleként a felszíni erek kitüremkednek, ezt hívjuk másodlagos visszértágulat nak (szekunder varicositas). A kitágult erek aztán nem képesek összehúzódni, állandósul a tünet.

A seprűvénák megjelenése azt jelzi, hogy az alsó végtag vénás- és nyirokkeringés valamint a szövetek anyagcseréje egyáltalán nem tökéletes. A kapillárisokban pangó nyomás egy idő után áttevődik a kis erekre is, ezért nagyobb mértékű hajszálértágulatnál vagy hirtelen megjelenő értágulatok esteében tanácsos ultrahangos vizsgálatot kérni, és ezt követően fokozott figyelmet szentelni a visszérbetegség kialakulásának megakadályozására.

A nehézláb szindróma és az ödémás duzzanat szintén figyelmeztető jel lehet. Szinte kivédhetetlen a seprűvénák megjelenése az áldott állapotban lévő kismamáknál, a terhesség alatt, mert ilyenkor az alsó végtagokra nagyobb súly nehezedik, miközben keringésük lelassul, másrészt a jelentősen megemelkedett ösztrogén hormon szint nem kedvez a bőr állagának, elősegíti a hajszálerek megjelenését. A terhesség alatti hajszálér megjelenés azokon a pontokon figyelhető meg, ahol a bőr rétegvastagsága kicsi, ez jellemzően a hajlatokban és környékükön válik szinte azonnal láthatóvá.
 

     

Hajszálerek Tünetei

A visszeres panaszok leginkább nyáron a külső hőmérséklet emelkedésével jelentkeznek, és akkor a legerősebbek, amikor a láb nyugalomba kerül. Tipikus panaszok:

  • a vádli feszülése,
  • a lábfejek duzzanata,
  • az éjszakai lábnyugtalanság
  • álltalános fáradtság. A hasonló tünetekkel járó, de mozgásszervi eredetű lábpanaszokkal ellentétben a visszeres panaszok napközben kevésbé zavaróak, mivel az izommozgás hatására indukált nyirokáramlás hatására jelentősen enyhülnek. Ennek fiziológiás oka van: a láb izomzata összehúzódás közben pumpálja, serkenti a vénás keringést, elősegíti a pangó vénák kiürülését. Ne hanyagoljuk el a problémát, mert a visszeres tünetek komolysága sokszor nem arányos a panaszok súlyosságával. Enyhe visszeresség is okozhat kínzó panaszokat, míg súlyos esetek is lehetnek látszólag tünetmentesek. Komolyabb a probléma amikor az érfalak gyulladt állapotba kerülnek, ilyenkor fájdalmas érzés jelentkezik a végtagokban és jellemző rá a mozgástér beszűkülése és a nagyfokú nyomásérzékenység. (ha ujjunkkal megnyomjuk a bőrfelszínt, fájdalmas érzést tapasztalunk a nyomási ponton és annak közvetlen környezetében)
 

Lézeres Hajszálér kezelések

Jó hír, hogy tudunk mihez kezdeni az esztétikailag zavaró seprűvénákkal és hajszálerekkel, pók-erekkel. Többféle-lézeres technikát alkalmazunk, melyek lényeges eleme ugyanaz: a kapillárisokban a vért "megsütjük", ezáltal zárjuk az ereket keresztmetszetben. A kiváltó okokat természetesen ez nem szünteti meg, viszont esztétikailag mindenképpen javít a helyzeten. A bőr középső és alsó részében található kitágult seprűvénák eltűntetésére a leghatékonyabb a lézeres visszérkezelés. Ezzel a módszerrel a zavaró erek kétharmada azonnal hatékonyan eltűntethető. Az egészen vékony, sűrű hálózatot alkotó felületi erek esetén az injekciós szklerotizálás nem alkalmazható, ilyenkor speciálisan erre a célla gyártott lézer készülékünkkel végezzük el az érfalak lezárását. Az ilyen módon kezelt érszakaszok 14-26 nap alatt utógondozással szinte nyomtalanul felszívódnak. (a kezelt terület utógondozás nélkül is alakul, de képzelje el, hogy egy relatív roszabb keringésű végtag esetén az elhalt szöveti részek természetes eltávolítása sem fog gyorsan megtörténni önmagától) Egy 10x10 cm nagyságú felület körülbelül negyed óra alatt lézerrel sikeresen kezelhető. Mivel az érszakaszok nem lineárisan (egy egyenes mentén) helyezkednek el a bőrében, hanem ún. HULLÁMVASÚT szerűen változik a mélységük, gyakran előfordul, hogy az első kezelés során csak egy meghatározott szakasz fog eltűnni. Ilyen esetekben szükséges lehet egy második kezelésre is mellyel a mélyebben tallható érszakaszokat fogjuk eliminálni. 
 

Általánosan érvényes, hogy a meleg kádfürdő, a szaunázás, az intenzív napoztatás fokozhatja a seprűvénák kialakulását, ronthat azok megjelenésn, a kezeléseket követően ezért az ilyen tevékenységeket célszerű elkerülni a kezeléseket követő néhány napban.


Személyes TEST konzultációs időpontot szeretnék

Az Ön neve:(*)
Kérem írja ide a nevét

Telefonszáma:(*)

E-mail(*)
Biztosan JÓ ez az email cím?

A képen látható számok:(*)
A képen látható számok:
újat kérekBiztosan?

Mely kezelés(ek) iránt érdeklődik?


Kik vagyunk?

Modern kezeléseinkkel a szépséget, az arc- és test esztétikus megjelenését, harmóniáját állítjuk helyre. Szakértőink több éves nemzetközi tapasztalata, gyakorlata mellett világszínvonalú lézeres- és esztétikai felszereléseink biztosítják vendégeink elégedettségét. Szakmailag és emberileg egyaránt elkötelezettek vagyunk vendégeink felé, akik szívesen ajánlanak bennünket.

Térkép

Nyitvatartásunk

Hétfő
8.30 - 19.30
Kedd
Tel. mbsz.
Szerda
8.30 - 19.30
Csütörtök
8.00 - 19.00
Péntek
8.30 - 19.00
Szombat
Tel. mbsz.
Vasárnap
ZÁRVA

Képek rólunk