Tel: +36-70-633-4478  (H,GB,D)

Arckezelések gyors választó (A-Z)

Arcfiatalítás lézerrel

Arcfiatalítás lézerrel

Kezelések Arcon
Bőrfeszesítés

Bőrfeszesítés

Kezelések Arcon
Bőrfrissités

Bőrfrissités

Kezelések Arcon
Drakula terápia

Drakula terápia

Kezelések Arcon
Érelváltozások az arcon

Érelváltozások az arcon

Kezelések Arcon
Hegek kezelése az arcon

Hegek kezelése az arcon

Kezelések Arcon
Herpesz gyors kezelése

Herpesz gyors kezelése

Kezelések Arcon
HIFU fókuszált ultrahang

HIFU fókuszált ultrahang

Kezelések Arcon
Hyaluronsavas Mezoterápia

Hyaluronsavas Mezoterápia

Kezelések Arcon
Mikro-tűs 3D mezoterápia

Mikro-tűs 3D mezoterápia

Kezelések Arcon
Pigmentfoltok az arcon

Pigmentfoltok az arcon

Kezelések Arcon
Ráncok kezelése

Ráncok kezelése

Kezelések Arcon
Rosacea kezelés

Rosacea kezelés

Kezelések Arcon
Ultratone arcfiatalítás

Ultratone arcfiatalítás

Kezelések Arcon

 

Herpesz kezelés

 

Tíz emberből kilenc fertőzött a herpesz-szimplex vírus (HSV) által. Amennyiben egyszer megfertőződött az ember, a vírus látensen (rejtőzködve) az élete végéig megmarad az idegsejtekben és akkor kerül felszínre ha az immunrendszer legyengül. Vannak olyanok akik évente több alkalommal is szenvednek tőle, míg mások csupán néhány évente tapasztalják a herpesz vírus okozta kellemetlen mellékhatásokat bőrükön.  Hogyan tudjuk gyorsan megszabadítani a kínzó tünetektől?

Milyen terápiával lehet a herpeszt kezelni?

Jelenleg nyolc különféle herpeszvírust ismer a tudomány, amelyeket három altípusba osztanak. Az ajakherpesz (herpesz labialis) kiváltója az 1. típusú (HSV-1) herpeszvírus, ritkábban, de növekvő gyakorisággal fertőz a HSV-2, amit hosszú ideig kizárólag a herpesz genitálist kiváltó kórokozónak tekintenek.

A herpeszvírus abszolút ragaszkodó: ha már egyszer megfertőződik valaki általa, akkor a vírus látens állapotban- a képződő antitestecskék ellenére- egy életen át az idegsejtekben marad. Egyetlen vigasz, hogy a 35. életévet követően általában lényegesen ritkábbá válik a visszaesés.

Hogyan lehet a herpeszt észlelni?

Amikor a viszketést, a fájdalmat, vagy az égő érzést észleli valaki, megfelelően gyors kezelés hiányában már általában túl késő van ahhoz, hogy megakadályozzuk a megjelenését.

A fertőzés hét szakaszban zajlik:

1. A betegséget megeőző (prodromális) szakasz: fájdalom, viszketés, égő érzet, a még sértetlen bőr elkezd feszülni - azonban nem mindenkinél jelentkeznek ezek a tünetek.

2. Eritéma: A bőr az érintett területen vörössé válik.

3. Gyulladt csomó: Fájdalmas csomó válik láthatóvá

4. Hólyag: A csomócskából folyadékot tartalmazó hólyag képződik. A testnedvben milliós nagyságrendben életképes vírusok vannak, ezért érintekzés esetén erősen fertőző ez az állapot.

5. Fekély: A hólyag kipukkad és a bőr összetapad, fájdalmas nedvező seb képződik.

6. Varasodás: Erős viszketéssel pörk képződik a seben.

7. Gyógyulás szakasza: A vörösödés és a duzzanat heg nélkül gyógyul

A szakirodalomban egyesek öt szakaszban foglalják össze a herpesz kialakulásának és gyógyulásának folyamatát. Akkor válik igazán komollyá a dolog, ha az első fertőzés alkalmával a kórokozók a szervezetben fölfelé vándorol és herpesz alapú agyhárya gyulladást (meningo enzephalitis herpetica).

imageimageimageimageimageimage
 

A herpesz bizony stressz hatására kiújulhat

Undor, megfázás, láz, UV-sugarak, menstruáció - ezek valamennyien az ajakherpesz változatos kiváltói közé tartoznak. Különösen aktívan hathat a stressz és a kimerültség-legalábbis ezt bizonyítják a legújabb kutatási eredmények. Egy vizsgálat szerint a kísérletben résztvevő személyek 60%-ánál a herpesz kiújúlásnál ez a két tényező jászotta a főszerepet. A sresszes egyéneknek tehát kétszer olyan esélyük van a vírusfertőzésre, mint a nyugodt személyeknek. A stressz hormonok, az adrenalin és noradrenalin, ugyanúgy, mint a kortizol megnövelik a vírusfertőzés visszatérésének esélyét. Ezen kívül a stressz- közvetítők gátolják a makrofágok, interferonok által való aktívlódását és a természetes falósejtek vonulását. Emiatt nehezebben lesznek felismerhetőek és elpusztíhatóak a vírusok által megtámadott sejtek.

Vírusölők: levelek, olajok és gyökrek

A laikusok számára készülő sajtótermékekben házi készítmények tucatjairól lehet olvasni. Köztük saját készítésű fokhagyma-pasztát is ajánlanak. Arról nem beszélnek, hogy mi a siker oka: a kénes vegyületek fertőtlenítő hatása, avagy az a tény, hogy a fokhagymafogyasztás eleve gátat szab a csókolózásnak. Ugyanúgy kérdéses a fogkrém herpeszt gyógyító hatása. Bár ennek a készítménynek kétségtelen, hogy van szárító és gyenge fertőtlenítő hatása, azonban vírusellenségét semmi sem igazolja. Hatására a  leszáradt pörk idő előtt feloldódhat, ám emiatt más csírák könnyebben elfertőzhetik a területet.

Vírusellenes terápia

Az ajakherpesz elleni terápiában már-már szabványnak számít a hatóanyagában azonos, recept nélkül is megvásárolható Aciclovirt és Penciclovirt javasolja. Mind a két készítmény fékezi a vírusos DNA polymerase-t és a herpeszvírus replikációját. Mind két gyógyszer még akkor is kifejti hatását, amikor a vírus már behatolt a sejtekbe. A betegség várható ideje 1-2 nappal lecsökken és a varasodás is gyorsabb lesz. A kenőcsöt 2-4 óránként és fültisztító pálcával javasolják felkenni az érintett helyre. Felhívják a betegek figyelmét arra, hogy a művelet után alaposan mosson kezet, hogy a további fertőzést elkerülje.

A hólyagok elfedése

Gyógyászati termékként engedélyezettek a különböző hatóanyagot nem tartalmazó herpesz-tapaszok is. Ezek elfedik a hólyagocskákat és úgy működnek, mint a nedves sebgyógyító készítmények. Az ajkakon jelentkező hólyagocskák az érintett személyeket lelkileg is megviselik, ami kedvezhet a gyulladások kiújulásának.

Mi hogyan tüntetjük el gyorsan a Herpeszt? 

1-4. szakasz
A kezdődő ajakherpeszt annak 1-4. szakaszában szakemberünk két egymást követő napon - két nagyon intenzív lézeres terápiával fogja kezelni. Mellé szükség esetén javasolhat otthoni kiegészítő ajakherpesz elleni krémmel történő kezelést. Az intenzív festéklézeres kezelés hatására a bőrfelszín alatt található összes vírust inaktiváljuk, a sebesedést és a lázhólyagok képződését az ilyen módon kezelt bőr  már nem produkálja. (a két napon végzett összesen négy alkalom lézeres / fényterápiás herpeszkezelés ára 10.000.- Ft)

4-6. szakasz
A 4. szakaszban említett hólyagok ha még időben kapják meg a kezelést nem hasadnak ki, illetve kihasadáskor már nem tartalmaznak fertőző váladékot.  (a két napon végzett összesen négy alkalom lézeres / fényterápiás herpeszkezelés ára 8.000.- Ft) Az 5. szakaszban kihasadó hólyagok következtében keletkező fekélyes seb kezelését intenzív fényterápiával tudjuk kezelni, annak anyagcseréjét és gyulladását csökkenteni.  (a három napon végzett összesen három alkalom / fényterápiás herpeszkezelés ára 6.000.- Ft) A 6. szakaszban száradó seb képződédét és a bőr regenerációját tudjuk jelentősen felgyorsítani, hogy a teljes szöveti rehabilitáció nagyon gyorsan végbemenjen. (a három napon végzett összesen három alkalom / fényterápiás herpeszkezelés ára 6.000.- Ft)

Milyen gyorsan lehet egy Herpeszt a módszerükkel eltüntetni? 

Nagyon gyorsan eltüntethető a herpesz okozta kellemetlenség. Hagyományos lefutás mellett az ajakherpesz teljes gyógyulása 7-15 nap alatt megy végbe. Az általunk alkalmazott módszerekkel és lézeres kezelésekkel ez az időtartam lerövidíthető  1-7 napra. Természetesen itt is igaz, hogy mielőbb ellátjuk a vírus okozta kellemetlenséget, annál gyorsabb a javulás. Az emberi immunrendszer változatos működése és az egyéni eredmények több tényezőtől is függhetnek. Munkáinkra garanciát vállalunk, ebben az esetben ha nem sikerül a megállapodott időtartam alatt sikeresen megszüntetni az ajakherpeszt, a fenti összegek -50% -t visszatérítjük.

Herpesz akár azonnali kezelésre, hogy ne kelljen várnia a visszahívásunkig, nyugodtan hívja a 70 / 633 4478 telefonszámot nyitvatartási időnkben.


 

Vélemények a munkánkról:

imageimage
 

Kik vagyunk?

Modern kezeléseinkkel a szépséget, az arc- és test esztétikus megjelenését, harmóniáját állítjuk helyre. Szakértőink több éves nemzetközi tapasztalata, gyakorlata mellett világszínvonalú lézeres- és esztétikai felszereléseink biztosítják vendégeink elégedettségét. Szakmailag és emberileg egyaránt elkötelezettek vagyunk vendégeink felé, akik szívesen ajánlanak bennünket.

Térkép

Nyitvatartásunk

Hétfő
8.30 - 19.30
Kedd
Tel. mbsz.
Szerda
8.30 - 19.30
Csütörtök
8.00 - 19.00
Péntek
8.30 - 19.00
Szombat
Tel. mbsz.
Vasárnap
ZÁRVA

Képek rólunk