Tel: +36-70-633-4478  (H,GB,D)

Körömgomba lézeres kezelése

 

A körömlemez gombás elváltozása, az onychomycosis gyakorlatilag népbetegség. Leggyakrabban fonalasgombafajok (dermatophytonok) okozzák , de nem ritka a penész vagy sarjadzógombák szerepe sem a körömbetegség kiváltásában. A körömgombásodás nem csak esztétikai zavar, hiszen a betegség kezeletlen esetben továbbterjedhet a láb/tenyér, és ujjak közötti bőrterületekre is, ahol behatolási kaput nyithatnak egyéb kórokozók számára. Az orbánc kialakulása ezekben az esetekben gyakori. Ún. id reakcióként a bőrfelszín távoli pontján tud allergiás bőrgyulladást kiváltani. Ezen veszélyek főként súlyos cukorbetegeknél, valamint gyenge immunitási személyeknél (kemoterápiában részesülő daganatos betegek, szteroidot vagy más immunszuppreszív szert szedő autoimmun betegek stb.) léphetnek fel.

Az onychomycosis elsősorban a lábkörmöket érinti, de előfordulhat a kéz körmein is.  Több klinikai formát különíthetünk el, attól függően, hogy a körömlemeznek a szabad körömszél felőli oldalát (DLSO), a körömlemez ujj felőli oldalát (PSO), a teljes körömlemez fehéres elszíneződését ( FSO) vagy a körömlemez teljes vastagságát, és a körömalatti részt is érinti (TDO). Klinikai képére jellemző a körömlemez megvastagodása, fénytelenné válása, a köröm alatt morzsalékos, vaskos szövettörmelék megjelenése. Egy-két körömlemez szélét érintő körömgombásodás esetén általában elegendő a helyi (körömlakk, puhító kenőcs) kezelés, de nagy kiterjedésű, több körmöt is érintő onychomycosis fennállásakor szisztémás kezelés szükséges. Az antimycoticus gyógyszereknek számos, főként májkárosító mellékhatása ismert. Veszélyes szedni, ha más, szintén májat érintő gyógyszert, pl. vérhigítót is szed a beteg. Gyakran okoznak émelygést, hasi fájdalmat, székrekedést, fejfájást, szédülést, allergiás reakciókat.  Áldott állapotban egyáltalán nem javasolt a szedésük. Van e olyan kezelés, amely nem kémiai úton segít a köröm gobás fertőzéseinek megszüntetésében? Igen, lézeres kezeléssel a körömgomba nagyon gyorsan és hatékonyan kezelhető. Ön is részletesen tájékozódhat a kezelésről a 70 / 633 - 4478 telefonszámon.


 

Kik vagyunk?

Modern kezeléseinkkel a szépséget, az arc- és test esztétikus megjelenését, harmóniáját állítjuk helyre. Szakértőink több éves nemzetközi tapasztalata, gyakorlata mellett világszínvonalú lézeres- és esztétikai felszereléseink biztosítják vendégeink elégedettségét. Szakmailag és emberileg egyaránt elkötelezettek vagyunk vendégeink felé, akik szívesen ajánlanak bennünket.

Térkép

Nyitvatartásunk

Hétfő
8.30 - 19.30
Kedd
Tel. mbsz.
Szerda
8.30 - 19.30
Csütörtök
8.00 - 19.00
Péntek
8.30 - 19.00
Szombat
Tel. mbsz.
Vasárnap
ZÁRVA

Képek rólunk