Tel: +36-70-633-4478  (H,GB,D)

Testkezelések gyors választó (A-Z)

Aromaterápiás Fáslizás

Aromaterápiás Fáslizás

Kezelések Testen
Érelváltozások a testen

Érelváltozások a testen

Kezelések Testen
Powershape 2 alakformálás

Powershape 2 alakformálás

Kezelések Testen
Striák Kezelése

Striák Kezelése

Kezelések Testen
Tetoválások Eltávolítása

Tetoválások Eltávolítása

Kezelések Testen

 

lézeres tetoválás eltávolítás

 

A történelem során számtalan eszközzel és módon végezetek és végeznek test díszítő tetoválásokat világszerte. Míg korábban a
bevitt tinták egy életen át elkísérték gazdáikat, a tetováló eszközök és tinták új generációinak hála a bevitt festékanyagok elhalványíthatóak, vagy akár szinte nyom nélkül is eltávolíthatóak a bőrből. 

A lézeres tetoválás eltávolító technikák

megjelenése előtt számtalan egyéb vegyszeres és mechanikai eljárást kísérelt meg az orvostudomány bevetni a bőrbe juttatott festékanyagok eltávolítására, mint például a bőrcsiszolásos (dermabráziós) kezelések, TCA savak - triklór ecetsavak, melyek során a bőr felső rétegeit mechanikai vagy vegyszeres hámlasztással igyekeztek eltávolítani a bevitt festékrétegek mélységéig. Nagyobb kiterjedésű tetoválások esetén gyakorta használták a kimetszéses technikákat, melyek során a bőr felső rétegét egyszerűen lenyúzták. Kisebb zónákon számos "házi praktikát" próbáltak ki az önjelölt vegyészek, akik gyakran injektáltak pácienseikbe borkősavat, savas - kivonatokat több kevesebb sikerrel. (Veszélyes! ismeretlen eredetű bőrfertőzés, táylogok és idegentest granulóma is könnyen kialakulhat a szakszerűtlen beavatkozáskor) Az 1990-es évektől kezdődően megjelentek a piacon az úgynevezett  rövid impulzusidejű Q-kapcsolt festéklézerek, melyek hullámhossz hangolása lehetővé teszi, hogy csak a kívánt kromofórban (festékanyagban) nyelődjön el a fény, és alakuljon mechanikus vagy termikus (hő) energiává.  A tetoválás eltávolítás ilyen módon az emberi bőrben színenként hangolhatóvá vált, a bőr nedvességtartalma nem, azonban a festékes anyagok elnyelik a fényt.

Minél teltebb és sötétebb egy tetoválás, annál könnyebben lehet a bőrből azt eltávolítani? 

Nos, ez részben igaz, részben nem. A tetoválás eltávolítás sikere nagymértékben függ az alkalmazott festékek minőségétől és összetevőitől. A 90-es évekre jellemző magas vas-oxid vagy titánium-oxid tartalmú festékei borzasztó nehezen vagy egyáltalán nem reagálnak a fényimpulzusokra, sőt némelyik korabeli távol-keleti festéktípus még sötétebb színűvé válhat a kezeléstől. (ezért van szükség egy kisebb területen elvégzett próbakezelésre - ami nem feltűnő de jól nyomon követhető a bőrre gyakorolt hatás)

 

A lézeres tetoválás eltávolítás működési elve:     A felszabadított fény-fotonok a bőrben úgynevezett foto-akusztikus hullámokat gerjesztenek, melyek villámgyorsan felmelegítik a pigmentszemcséket, tintarészecskeként. A felmelegítéssel párhuzamosan nagyon erős forrásos rezgést okoz a festékes sejtekben, amelyek a rezgés hatására szétrepednek, így a mikro tinta részecskék elhagyják a sejteket. (a festéktartalom nélküli szövetek tökéletesen épek maradnak.  A tetováláskor használt festékek és pigmentanyagok a nyirokrendszeren át távoznak úgynevezett falósejtek hatására. Túlnyomó részben vizelettel, kissebb részben izzadással.

Van-e különbség az amatőr és a professzionális tetoválások eltávolítása közt?

Igen természetesen van nem is akármilyen.

Az amatőr tetoválások vagy másnéven "sittes-tetkók"  jellemzően fekete vagy kék tustintával vagy egyéb szén alapú anyagokkal készülnek, általában kisebb méretűek, ám ami az igazán nagy gondot jelent számunkra, hogy egy mintán belül is a bevitt tintamélység nem állandó, a bőrünk vastagságát tekintve nagyon nagy differenciák is előfordulnak, hiszen 0,5mm től 3,2 mm es mélységig is bejuthatnak a tintarészecskék, melyek mérete is változatos.  Az ilyen módon elkészített amatőr tetoválásokat átfedésre előkészíteni minimum 4 alkalmas kezeléssel lehet, az eltűntetéshez pedig akár 12 alkalom is szükséges lehet. 

A professzionális tetoválások jellemzője, hogy steril tűkkel üzemelő elektromos gépekkel készülnek, a pigmentáció sűrűsége jellemzően a papilláris és retikuláris bőr találkozásánál összpontosul, egyenletes elrendezésben és mélységben, mely általában 0,5 mm - 1,0mm. Az ilyen módon elkészített tetoválások6-8 alkalommal történő kezelését követően legalább 85-%os tiszítulást várunk. (tinta minőségétől függően)  
 

A tetoválófestékek színei nagyban befolyásolják a tetoválás eltávolítás sikerét. 
 

Fekete tinta - jól reagál - jól kezelhető*
 

( ám ha nagyon magas a vas oxid vagy titánium dioxid tartalma előfordulhat, hogy a részecskék a fény hatására erősen besötétednek, ezt 2000 előtti festékeknél tapasztaljuk többynire)
 
Sötétkék / kék tinta - jól reagál - jól kezelhető
minél sötétebb a kék szín, annál jobban kezelhető
 
Sötétzöld / zöld szín - jól reagál - kezelhető
 

Piros szín - reagál - kezelhető* (a piros pigmentek kezelésekor, mivel a bőr apróbb erei is elnyelik a fényt kisebb vérzések és minimális apró sebesedés előfordulhat, sterilen kezelünk és javaslunk krémet az utógondozáshoz)

 
Sárga / narancssárga szín - nehezebben reagál de halványítható  
(inkább átfedéses esetekben szeretjük halványítani) 
 
Fehér festék - nem reagál mert nincsen fényelnyelése a fehér pigmenteknek - lézerrel nem kezelhető
(van más módszer is a festék kidolgoztatására a bőrből)

 

Jelenleg körülbelül ezerféle tetoválófesték létezik a világban. Minden tetoválás halványító vagy eltávolító kezelést megelőzően egy kisebb és kevésbé feltűnő területen próbakezelést végzünk, hogy a festékek reakcióit megnézhessük. 

Milyen rizikói vannak és milyen mellékhatásai lehetnek a lézeres tetoválás halványításnak / eltűntetésnek?

- ha bőre hegesedésre hajlamosan gyógyul nem szívesen kezeljük, mert  a bőr gyógyulási folyamataira nincsen előre rálátásunk. Ilyen esetekben egyéni döntésen alapul, hogy vállalja-e a rizikót, ilyen esetekben mindenképpen szükséges krémes kiegészítés a kezelések alatt. - ha egy tetoválás eleve hegesnek készült, a festékanyagok eltávolítását követően a bőrfelszínen a heg mintázat megmaradhat, ez egy kiegészítő lézeres felületkezeléssel simítható és optikailag javítható - a kezelés nem fájdalommentes, ezért szükség esetén érzéstelenítő gélt fogunk alkalmazni a kezelés előtt - némely pigment kifogástalanul reagál (pl. USA és Német festékek) míg mások kevésbé jól reagálnak, ezért tesztelnünk kell minden esetben egy kisebb területen - a SÁRGA, VILÁGOSKÉK, VILÁGOS ZÖLD és VILÁGOS színek erősen halványodnak a kezelések során, a 12 alkalom csak irányadó lehet (2005 óta végzünk kezeléseket)         


Személyes TEST konzultációs időpontot szeretnék

Az Ön neve:(*)
Kérem írja ide a nevét

Telefonszáma:(*)

E-mail(*)
Biztosan JÓ ez az email cím?

A képen látható számok:(*)
A képen látható számok:
újat kérekBiztosan?

Mely kezelés(ek) iránt érdeklődik?

Kik vagyunk?

Modern kezeléseinkkel a szépséget, az arc- és test esztétikus megjelenését, harmóniáját állítjuk helyre. Szakértőink több éves nemzetközi tapasztalata, gyakorlata mellett világszínvonalú lézeres- és esztétikai felszereléseink biztosítják vendégeink elégedettségét. Szakmailag és emberileg egyaránt elkötelezettek vagyunk vendégeink felé, akik szívesen ajánlanak bennünket.

Térkép

Nyitvatartásunk

Hétfő
8.30 - 19.30
Kedd
Tel. mbsz.
Szerda
8.30 - 19.30
Csütörtök
8.00 - 19.00
Péntek
8.30 - 19.00
Szombat
Tel. mbsz.
Vasárnap
ZÁRVA

Képek rólunk