Tel: +36-70-633-4478  (H,GB,D)

Testkezelések gyors választó (A-Z)

striák lézeres kezelése

 

A striák a feszülés irányára merőleges lila vagy vörös csíkok, amelyek később gyöngyházas fehér színűvé fakulnak. A csíkok jellemzően nagy hízás és fogyás után jelentkeznek, esetleg éppen ezért terhesség következtében, vagy ha valaki túl intenzíven folytatja a testépítést. A striákat sokan összekeverik a narancsbőrrel, főleg azért, mert ugyanazokon a testtájakon – leginkább hason, combon, csípőn, fenéken, esetleg mellen – jelennek meg. Holott míg a narancsbőr a zsírsejtek kiboltosulása a bőrfelszín felé, addig a stria gyakorlatilag nyúlási, közkeletű nevén terhességi csík.

Miért alakulnak ki?

A bőrnek három rétege van. Az első, külső réteg neve epidermis (e), azaz felhám, melyet a középső, dermis (d) követ, mely a bőr rugalmasságáért és alakjáért felelős. Itt alakulnak ki a striák. Mikor valaki sokat hízik, hirtelen túl sok izmot épít, vagy terhes lesz, a bőr középső rétege hosszabb időre kinyúlik. Ez okozza a striákat: a bőr elveszíti rugalmasságát, s az izomrostok közötti kapcsolat megszakad.

Kialakulásuk oka tulajdonképpen az, hogy a bőr alatti kötőszövet nem tud ugyanolyan ütemben növekedni, mint a bőr felső rétege, így megreped vagy elszakad. A kötőszöveti gyengeséget a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás is fokozhatja, azonban sajnos a genetikai meghatározottság is negatív irányban befolyásolja a folyamatot. Így ha valakinek az édesanyja is küzdött ezzel a jelenséggel, annak sokkal jobban oda kell figyelnie a megelőzésre. Ebben a problémában ugyanis – éppúgy, mint a narancsbőrnél – főleg a nők érintettek, mivel a női kötőszövet sokkal lazább szerkezetű, hiszen csak így tud alkalmazkodni a terhességhez. (Érdekes módon azonban, a stria a férfiaknál gyakoribb, mint a narancsbőr, különösen a body-builderek körében feltűnő a gyors izomszövet növekedés miatti bőrkirepedezés.)  Jó tudni, hogy a bőr elvékonyodása és a striák kialakulása a mellékvesekéreg túlműködésére, illetve szteroidok hosszan történő szedésére is utalhat. Fontos tisztában lenni azzal, hogy a különböző készítmények nem tüntetik el teljesen a striát, inkább csak halványítják (ez egyébként idővel mindenképpen bekövetkezik), illetve a megelőzésben van nagy szerepük.

Professzionális lézeres kezelések

Esztétikai Centrumunkban az aromaterápiás testtekercselésen, a mikro injektáló tűs mezoterápián kívül a leginkább eredményes a lézeres kezelésünk, amely annál hatékonyabb, minél fiatalabb a stria. A friss, vékony, felszíni striák jobban reagálnak a kezelésekre, mint az idősebb és mélyebb csíkok. Mivel azt sajnos tudomásul kell venni, hogy a striákat nem lehet tökéletesen eltüntetni, a kezeléssorozat a csík elhalványítását, vékonyítását és a stria alatti kötőszövetek felszaporítását célozza. A lézerfénnyel ennek érdekében elérhető a kollagénrost képződésének elősegítése és a kapilláris értágulatok elzárása. Mindez jelentősen, 70-90 százalékban javíthat a bőr állapotán, ami mindenképpen számottevő változás.


image

* Striák kezelése kozmetikai, vagy hőterápiás kezeléssel / alkalom: 10.000,- Ft tól

* Striák kezelése professzionális svájci hyaluronsavas mezoterápiás hatóanyagos kezeléssel / alkalom: 20.000,- Ft tól * Striák kezelése lézeres kezeléssel / alkalom: 15.000,- Ft tól

Az árak minden esetben tájékoztató jellegűek. Akár több típusú lézeres beavatkozások elvégzésénél előzetesen csak iránymutató árlista feltüntetése lehetséges. A fenti árak ennek megfelelően típusos esetekre vonatkozó, irányárak. Egyénre szabott - pontos árat csak az elváltozások számának, nagyságának, ill. egyéb körülmények ismerete mellett adunk meg. A vizsgálatot követően személyre szabottan adjuk meg a pontos árat, melyről Önt a beavatkozás előtt tájékoztatjuk. Fizetési lehetőségek: készpénz, előre átutalással, PayPal, bérlet rendszerben részletfizetési lehetőség, vagy előbbiek kombinációja

 

Melyek a striák lézeres kezelésének előnyei?

Maximálisan egy hetes felépülési időt igényel, a munkából azonban nem kell szabadságot kivenni! A bőrfelszínen nem ejtünk sem sebet, sem heget és viszont számolnia a kezelt terület rövid távú elszíneződésével. A lézerkezelések elvégzésével természetes módon újul meg a kollagén szerkezet a bőrben. Biztonságossága alkalmassá teszi a legkényesebb területek kezelésére is. A módszer kombinálható egyéb bőrfiatalító kezelésekkel is, pl. orvosi hatóanyagos tűs mezoterápiával vagy PRP (drakula) terápiával.

Hogyan végezzük a stria eltüntető / halványító lézeres kezelést?

A beavatkozás a kezelt területtől függően 10-40 percet vesz igénybe. Amennyiben módunkban áll nem érzéstelenítünk. A kezelés fokozott hőérzetet kelt a bőrben, a hőbehatás miatt meleg, fokozottan melegedő érzés előfordulhat.

Fájdalmas-e a kezelés? Milyen lesz a bőre lézeres kezelést követően?

A kezelés hőérzettel jár,de fájdalomérzet jellemzően nem kíséri. Második napon fokozott viszketés érzés előfordulhat. A lézeres kezelés sebképződéssel nem jár. A kezelést követően a bőr azonnal, 2-3 órán keresztül intenzíven kipirosodik és megduzzadhat. A duzzanat általában 12 órán belül elmúlik a bőrpír eltarthat akár 72 órán keresztül is.

Milyen eredményt várhat a lézeres kezelés után?

Már az első kezelést követően észleli a változást. Minden kezelést követően az eredmény egyre jobbá és tartósabbá válik. A teljes eredmény az utolsó kezelést követő 3 - 6 hónap során alakul ki, ugyanis ennyi idő alatt zajlik le bőrében az új kollagén rostok termelődése. Az új kollagén rostok fokozatosan segítik a felszíni hasadási egyenetlenségek elvékonyodását és belesimítását a környezetebe.

Milyen időközökkel végzünk lézeres stria kezeléseket? Mennyi ideig tarthat a hatás?

A konzultáció során megbeszélt kezelések között 4-6 hetes szüneteket tartunk. A szakember tanácsát követve az elért eredmények sok - sok évig biztosan megmaradnak.

Kinél nem végzünk lézeres stria kezeléseket?

Áldott állapotban, ill. szoptatás, fényérzékenység, irreális elvárások esetén, ill. olyan páciensnél, aki nem tudja elkerüli a direkt napozást, intenzív kémiai hámlasztás vagy más típusú lézeres stria kezelés történt az elmúlt fél évben.


Személyes TEST konzultációs időpontot szeretnék

Az Ön neve:(*)
Kérem írja ide a nevét

Telefonszáma:(*)

E-mail(*)
Biztosan JÓ ez az email cím?

A képen látható számok:(*)
A képen látható számok:
újat kérekBiztosan?

Mely kezelés(ek) iránt érdeklődik?

Kik vagyunk?

Modern kezeléseinkkel a szépséget, az arc- és test esztétikus megjelenését, harmóniáját állítjuk helyre. Szakértőink több éves nemzetközi tapasztalata, gyakorlata mellett világszínvonalú lézeres- és esztétikai felszereléseink biztosítják vendégeink elégedettségét. Szakmailag és emberileg egyaránt elkötelezettek vagyunk vendégeink felé, akik szívesen ajánlanak bennünket.

Térkép

Nyitvatartásunk

Hétfő
8.30 - 19.30
Kedd
Tel. mbsz.
Szerda
8.30 - 19.30
Csütörtök
8.00 - 19.00
Péntek
8.30 - 19.00
Szombat
Tel. mbsz.
Vasárnap
ZÁRVA

Képek rólunk